W ramach realizacji w naszej szkole Programu Edukacji Żywieniowej Junior- Edu- Żywienie, przygotowanego przez specjalistów w dziedzinie żywienia i dietetyki z Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie i Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – Państwowego Instytutu Badawczego, uczniowie klasy III pod czujnym okiem wychowawczyni pani Edyty Filipiak przygotowali zdrowe, kolorowe i smaczne sałatki owocowe. Nawyki żywieniowe, wypracowane w dzieciństwie, często są kontynuowane w życiu dorosłym. Dlatego istotne jest, aby już od najmłodszych lat kształtować je w sposób prozdrowotny. Uczniowie z wielkim zaangażowaniem i z zachowaniem wszelkich zasad higieny i bezpieczeństwa podeszli do pracy, co przedstawia fotorelacja z zajęć.
Beata Madej